Fysiotherapeut

BIG-nummer: 59058281304

Na het volgen van de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht, ben ik sinds 2002 werkzaam als algemeen fysiotherapeut bij "Fysiotherapie De Bilt".

In mijn werkzaamheden vind ik het trainen een interessant onderdeel van het vak. Ik ben daarom veel in de oefenzaal te vinden. Ik ben zelf een sporter en ik vind bewegen en laten bewegen van zowel jongeren als ouderen een uitdaging.

Tijdens de fysiotherapieopleiding heb ik me verdiept in handletsel, niet-aangeboren hersenletsel en dystrofie en heb ik interesse ontwikkeld in orthopedische revalidatie, bijvoorbeeld na een heup- of knieoperatie. Ik heb jarenlang in diverse verzorgingshuizen in De Bilt en Bilthoven gewerkt en daarmee veel ervaring opgebouwd in de geriatrie. In 2014 heb ik de opleiding Dry Needling voor extremiteiten gevolgd. In de loop van de jaren is mijn interesse verschoven naar chronische ziekten zoals COPD en Diabetes Mellitus. Op het gebied van Claudicatio Intermittens (etalagebenen) mag ik mijzelf zelfs specialist noemen.

Om die reden houd ik mij in de praktijk, naast de reguliere behandelingen, voornamelijk bezig met het uitvoeren van beweegprogramma's voor mensen met deze aandoeningen. Deze programma's zijn eigenlijk leefstijlprogramma's; ik vind het interessant om mensen te begeleiden in het ontwikkelen van een gezonder leefpatroon door advisering en motivering in beweging, voeding en stoppen met roken, maar ook door te kijken wie de mens is achter de ziekte en wat hem of haar beweegt(!) om te doen wat hij doet. Mede daarom volg ik nu een post-HBO opleiding tot leefstijlcoach, om ook op gebieden zoals slaap, stress en voeding nog beter te kunnen adviseren. Ik geef zelf cursussen aan collega fysiotherapeuten over stoppen met roken.

Zodra het kon, heb ik mij bijgeschoold op het gebied van COVID-19 en ik heb inmiddels behoorlijk wat ervaring in het begeleiden bij het herstel.

Het werken in een team bevalt me uitstekend. We schieten elkaar makkelijk aan voor een overlegje en ook de lijnen met andere hulpverleners zoals diëtist, huisarts, praktijkondersteuner of psycholoog zijn erg kort. Hiermee wordt de hulpverlening efficiënt en optimaal, zodat er zo min mogelijk moeite, tijd én geld wordt verspild. We kunnen ons dan volledig richten op wat we als therapeut willen doen: u helpen.

'30 squats a day, keeps the physical therapist away!'