Manuele therapie

De manueeltherapeut is een specialist binnen de fysiotherapie die zich voornamelijk richt op de wervelkolom en klachten die daarmee te maken hebben. Een geregistreerde manueeltherapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie één van de vijf erkende opleidingen voor manuele therapie heeft gevolgd.

Maarten van Maris heeft de SOMT (Stichting Opleiding Manuele Therapie) en het OMT (Orthopedische Manuele Therapie) gevolgd. Hij is master in de manuele therapie MSc. Hij heeft zich gespecialiseerd in manuele therapie bij kinderen

Pieter Krommenhoek heeft de SOMT (Stichting Opleiding Manuele Therapie) gevolgd. Tijdens zijn opleiding manuele therapie heeft hij zich gespecialiseerd in hoofdpijnklachten welke vanuit de nek afkomstig zijn. Door mijn  affiniteit voor schouderklachten ben ik aangesloten bij het schouder netwerk. Pieter is master in de manuele therapie.

Jeroen Wirtz  heeft de SOMT (Stichting Opleiding Manuele Therapie) gevolgd. Hij is gespecialiseerd in nekpijn, hoofdpijn, lage rugklachten en sportgerealateerde klachten in bekken heup en knieën. Hij heeft de Master voor manuele therapie met succes afgerond (MSc.).

Jorrit Ackema heeft de SOMT (Stichting Opleiding Manuele Therapie) gevolgd. Hierna heeft hij zijn Master diploma in de Manuele Therapie behaald. Zijn specialisaties zijn: hoofdpijn, nekpijn, kaakklachten, schouderpijn en rugklachten. Jorrit is aspirant lid bij het schouder netwerk.

Manuele therapie, to click..

Geblokkeerde stijve gewrichten worden door mobilisatie (langzaam bewegen van of langere rek op gewrichten) of manipulatie (snellere kortere beweging) weer in beweging gebracht. Tijdens een manipulatie kunnen een of meerdere "kliks" gehoord worden (kraken). Ook bij gezonde niet geblokkeerde gewrichten kunnen deze "kliks" gehoord worden.

...or not to click

Een manipulatie werkt niet altijd klachtenverminderend of hoeft niet altijd een blokkade op te heffen bij het horen van een "klik"! Een geslaagde manipulatie gaat ook niet per definitie gepaard met een "klik" geluid!

Het met regelmaat manipuleren van dezelfde gewrichten teneinde pijn of een bewegingsbeperking op te heffen mag niet het enige middel zijn om genoemde stoornissen te behandelen. Wij combineren manuele therpaie met fysiotherapie zodat ook de spieren aandacht krijgen.

De preventieve maatregelen die volgen (op een manipulatie) om het mechaniek in beweging te houden zijn essentieel voor het behoud van het resultaat. Het adviseren en aanleren van oefeningen (of anders bewegen) die dienen om de belastbaarheid van de patiënt te verbeteren en het beter leren inschatten van de belasting en de belastbaarheid zijn tevens zeer belangrijke elementen in de behandeling.

Meer informatie vindt u ook op de volgende sites

www.nvmt.nl
www.somt.nl

Joomla SEF URLs by Artio