AmarinsBottema

Sinds 2014 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij Fysiotherapie de Bilt.
Mijn interesse ligt vooral bij:

  • Het behandelen van sporters met blessures of sport gerelateerde blessures.
  • Patiënten bijstaan die revalideren na een (orthopedische) operatie
  • Patiënten optrainen na een breuk
  • Patiënten met vermoeidheidsklachten helpen bij het verbeteren van het energieniveau
  • Begeleiden bij afvallen in combinatie met eventuele medische klachten


De term ‘sporter’ kun je ruim zien. In principe zijn we allemaal sporters op ons eigen niveau! Voor behandeling en/of advies van klachten tijdens sport, werk of in het dagelijks leven kunt u bij ons terecht. Vanuit deze interesse ben ik een Master Sportfysiotherapie gaan volgen aan de Hogeschool Utrecht. Bij deze opleiding word je gemotiveerd erg kritisch te zijn over je eigen handelen en komen de nieuwste behandelmethodes aan bod (evidence based). Dit betekent niet dat ik alleen maar (top)sporters interessant vind, ik houd mij ook bezig met het geven van training nog voordat er aan sport wordt begonnen.


Ik begeleid 4 sportgroepen per week. In deze groepen wordt er gekeken naar individuele doelen en hoe deze het best behaald kunnen worden. Ik sta open voor eigen input!


Daarnaast behandel ik veel mensen aan huis. Ik begeleid veel ouderen om te kijken wat de mogelijkheden zijn, maar houd ik mij ook bezig met valpreventie. Ik kom ook in ‘Weltevreden’, een locatie van de Bilthuysen, waar mensen tijdelijk of definitief wonen.


Naast de bachelor Fysiotherapie heb ik ook een cursus Running Therapie gedaan. Deze cursus is er op gericht mensen met een psychische aandoening (denk stress, PTSS, depressie, etc...) weer aan het sporten te krijgen. De term ‘Running’ kan u op het verkeerde spoor zetten, want de therapie hoeft niet per se uit hardlopen te bestaan. Het kan ook een andere duursport zijn, zoals wandelen, fietsen of roeien. Tijdens deze therapie gaat het vooral om het verhogen van de belastbaarheid en de conditie, er mag gepraat worden over wat men bezighoudt maar dat hoeft zeker niet.


Ik doe zelf ook veel aan sport, zoals hockey, klimmen (boulderen), hardlopen, wielrennen, wakeboarden en snowboarden.


De praktijk nodigt uit om veel te overleggen met collega’s en zo de beste zorg te leveren.

Joomla SEF URLs by Artio