Screenshot 2015-03-29-16-18-29  

Vanaf januari 2015 ben ik in dienst voor de behandeling van mensen met psychosomatische klachten.

Ik richt me op de fysieke aspecten van stress-gerelateerde klachten. Hierbij kunt u denken aan extreme vermoeidheid, herstel na burn out, rouw of verlies, niet meer kunnen ontspannen, chronische pijn, moeite met ademhalen, lusteloos, prikkelbaar, of gejaagd zijn, slecht of juist heel veel slapen, angstig somber en onzeker zijn, concentratieproblemen en overmatig veel piekeren. Kortom, u bent uit balans geraakt en u heeft geen grip meer op het natuurlijk herstel. Wellicht heeft u het advies gekregen “er mee te leren leven en de conditie weer rustig op te bouwen” maar u niet weet hoe, of u bent inmiddels ontmoedigd geraakt. In dergelijke situaties zou ik een rol van betekenis kunnen spelen.

Meer dan de ‘algemene’ fysiotherapeut kijk ik als psychosomatisch fysiotherapeut naar u in het geheel en de omgeving waarin u woont, werkt en leeft. Ik help u weer zicht (en vat) te krijgen op spanningsfactoren zodat u de neerwaartse spiraal om leert buigen naar herstel en balans.

Door aanraken, masseren, oefenen, het aan den lijve ervaren leert u uw lichaam en de grenzen weer kennen en vertrouwen. Centraal hierbij staan de lichaamsdelen en vaardigheden die nog wel sterk en vitaal zijn. Binnen de grenzen en beperkingen die er nu eenmaal kunnen zijn, leert u op een andere wijze er mee om te gaan en het leven weer invulling te geven. In de behandeling wordt een actieve meewerkende houding verwacht.

Als er andere hulpverleners bij uw herstel betrokken zijn, dan vindt er afstemming plaats, zodat u zo goed en zo vlot mogelijk herstelt.

U kunt ook voor evenwicht- balans- of duizeligheidsklachten een afspraak bij mij maken. Bijvoorbeeld bij het lopen, opstaan en omdraaien, na BPPD, neuritis vestibularis, hyporeflexie van het vestibulum, of onvoldoende blikstabilisatie. Een verwijzing van KNO of neuroloog kan, maar het is ook mogelijk via DTF (directe toegankelijkheid fysiotherapie) een afspraak te maken.

Tevens ben ik gespecialiseerd het behandelen van klachten en trainen van de conditie rondom COPD. Ik ben aangesloten bij het COPD netwerk Utrecht.

Joomla SEF URLs by Artio