Eline

big registratie nummer: 59058281304

Na het volgen van de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht, ben ik sinds 2002 werkzaam als algemeen fysiotherapeut bij "Fysiotherapie De Bilt".

In mijn werkzaamheden vind ik het trainen een interessant onderdeel van het vak. Ik ben daarom veel in de oefenzaal te vinden. Ik ben zelf een fanatieke sporter en ik vind bewegen en laten bewegen van zowel jongeren als ouderen een uitdaging.

Mede om die reden houd ik mij in de praktijk, naast de reguliere behandelingen, bezig met het uitvoeren van beweegprogramma's voor mensen met COPD en Diabetes Mellitus en begeleid ik looptraining voor mensen met claudicatio intermittens (etalagebenen). Deze programma's zijn eigenlijk leefstijlprogramma's; ik vind het interessant om mensen te begeleiden in het ontwikkelen van een gezonder leefpatroon door advisering en motivering in bijvoorbeeld voeding en beweging, maar ook door te kijken wie de mens is achter de ziekte en wat hem of haar beweegt(!) om te doen wat hij doet.

In 2014 heb ik de opleiding Dry Needling voor extremiteiten gevolgd. In 2015 staat het vervolg hiervan op de agenda. Met deze expertise hoop ik diverse klachten nog beter te kunnen behandelen.

Ik verzorg fysiotherapie in het verzorgingshuis "De Bremhorst" (een van de locaties van De Bilthuysen) waar mensen verblijven die -soms tijdelijk, soms definitief- niet zelfstandig thuis kunnen wonen.

Ik behandel ook mensen aan huis, bijvoorbeeld bij thuiskomst na een ziekenhuisopname.

Tijdens de fysiotherapieopleiding heb ik me verdiept in handletsel, niet-aangeboren hersenletsel en dystrofie en heb ik interesse ontwikkeld in orthopedische revalidatie, bijvoorbeeld na een heup- of knieoperatie.

Het werken in een team bevalt me uitstekend. We schieten elkaar makkelijk aan voor een overlegje en ook de lijnen met andere hulpverleners zoals diëtist, huisarts, praktijkondersteuner of psycholoog zijn erg kort. Hiermee wordt de hulpverlening efficiënt en optimaal, zodat er zo min mogelijk moeite, tijd én geld wordt verspild. We kunnen ons dan volledig richten op wat we als therapeut willen doen: u helpen.

'30 squats a day, keeps the physical therapist away!'

Joomla SEF URLs by Artio